*** Водещите вечерни новини на 1 юни ***   Предстоящата доставка на

...
*** Водещите вечерни новини на 1 юни ***
 
Предстоящата доставка на
Коментари Харесай

Водещите новини! Русия отправи директна заплаха към САЩ. Агентите на ДС ще се обявяват след всяка проверка

*** Водещите вечерни вести на 1 юни ***

 

Предстоящата доставка на американски оръжия за Украйна, в това число ракетни системи, покачва риска от военна борба сред Русия и Съединени американски щати, предизвести Москва, представена от Франс прес.   

„ Всяка продължаваща доставка на оръжия усилва, укрепва риска от сходно развиване “ на събитията, съобщи съветският зам.-министър на външните работи Сергей Рябков пред организация РИА Новости, в отговор на въпрос за опцията от въоръжен конфликт сред Вашингтон и Москва след оповестяването на нови доставки на оръжия за Киев.

***

Парламентът одобри на второ четене промени в Закона за достъп и откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност (ДС) и разследващите служби на Българската национална войска (БНА). Законовите промени бяха препоръчани от ПГ на " Демократична България ".

Дебатите по законопроекта продължиха повече от два часа. Стигна се и до вълнения в пленарната зала.

***

По информация на организация Интерфакс, доказана и от съветското Министерство на защитата, към 1000 души вземат участие във въпросните учения, които Ройтерс дефинира като " интензивни ", защото в тях вземат участие повече от 100 транспортни средства, включително стратегически ракетен комплекс " Ярс ".

***

На Влад не му върви на „ доближени “…

***

„ В момента Украйна минава през сериозна фаза на войната. Имаме доста кървави борби на изток. Нямаме задоволително тежки оръжия, с цел да отблъснем врага. Не стопираме нито за минута. Въпреки това всеки ден съпротивата се засилвa. Това ни дава убеденост, че Украйна ще оцелее и ще победи “, написа Резников.

***

" Днес е денят на детето и мисля, че не беше най-хубавият миг да се разиграе тази сцена в Народното събрание, на която всички станахме очевидци ", сподели Искрен Митев по-късно от парламентарната естрада.

" На първо място желая да поднеса извинения на децата, на феновете, които станаха очевидци на тези грозни прояви, в които и аз взех присъединяване, и несъмнено, да се извиня, в случай че по някакъв метод моето държание е асъдействало тази експанзия да се популяризира по този метод ", съобщи той.

Преди това след диалог с Костадинов, Митев сподели пред публицисти, че не му се е извинил. " Мисля, че тези неща първо би трябвало да се решат сред нас, а не пред очите на децата и на всички фенове ", разяснява той. " Просто желаех да му кажа, че не съм склонен с изказванията, които той направи. Той желае да се простим. Аз отново настоявам, че ще се извиня за нещата, които считам, че заслужават опрощение ", уточни депутатът от Политическа партия.

***

***

„ За страдание в последните 25 година България има низходяща наклонност и сериозен негативен приръст. Страната сложи връх предходната година в Европа с минимум родени деца “.

***

Софийският областен съд анулира заповедта за задържане на някогашния финансов министър Владислав Горанов. Това написа в решение на съда от през днешния ден.

Главна дирекция „ Национална полиция “ е наказана да заплати на Горанов 490 лв. разходи по делото, от които 480 лв. адвокатско заплащане и 10 лв. държавна такса.

***

***

Лошо… напрежение на Балканите е последното, от което има потребност светът в този момент или когато и да било. Историята сякаш учела… 

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР